Kamenná prodejna znovu otevřena!

Inspirace: Nové hry a hračky v karanténě

Když jste zavření doma, hračky se rychle okoukají a zevšední. Nemáme v plánu se zbláznit, tak se snažíme pořizovat i nové hračky, hry a podněty, které zabaví nás i děti. Tady jsou novinky u nás doma i s komentářem, jak se nám osvědčily!

 

Některé hračky jsem objednal na Agátině světě, když měli dopravu zdarma při nákupech nad 300 Kč (pořád platí, je to DOPRAVAZDARMA300). Další jsem po dohodě s Luckou z Chytré opičky nabral ve skladu (ta má dopravu zdarma při nákupu nad 500 Kč, kód DOPRAVA500), protože ho máme společný (čímž máme současně výhodu a nevýhodu, protože se mi tam zpravidla líbí víc věcí, než by mělo). A některé další nám přišly domů jako tipy od ostatních. U každé je to vždy uvedené, nebojte :o)

1. Butik s magnetickou panenkou

Magnetickou panenku už doma máme dlouho od značky Vilac, tahle sada Ludaticca ji ale posouvá trochu na další level. V balení je podobná magnetická panenka s oblečením, které na ni můžete přichytit (podobně jako dříve byly takové vystřihovací papírové), ale k tomu je ještě kartonová sada, ze které si můžete postavit celý butik. Takže si můžete hrát na to, že panenka jde do obchodu vybírat si oblečení, je tam převlékací kabinka, sedačka, papírové tašky na oblečení, hraním strávíte opravdu hodně času. Pokud máte dvě děti (jako my), hrozí, že se o tu jednu panenku v balení budou rvát (jako u nás), ale vyřešili jsme to tím, že jsme prostě vytáhli i tu starší panenku do Vilacu a holky se střídaly o starou a novou. Butik s panenkou koupíte ZDE na Chytré opičce. Cena 469 Kč.

 

Hodnocení: Vymakaná hračka, kvalitně provedená, nebojte se ji pořídit, ideálně tak od 3 let výš.

 

P1200448_butik_text

 

P1200454_butik

2. Magnetické Město 

Máme doma velkou magnetickou tabuli, ke které nám poslala autorka Martina Křivková své velké magnetky. Působí v logopedické poradně a tuhle sadu sama navrhla pro předškolní rozvoj dětí. Tahle se jmenuje Město (budou navazovat další jako Jaro, Léto...). Jde o veliké obrázkové magnety, které nenutí děti sedět u stolu, ale můžou v prostoru u velké tabule tvořit příběhy, vyprávět, kreativně tvořit, a tím rozvíjet slovní zásobu a řeč. Jde i o super kvalitní čas strávený rodiče s dítětem. Obrázky jsou jednoduché, našim holkám se líbí, snadno je poznají, podle mě je to vhodné už pro děti od dvou let. Koupíte je na www.obrazkovemagnety.cz, cena 1050 Kč.

 

Hodnocení: Zajímavá sada, která se tváří jako hračka, ale přitom vaše děti hodně naučí. Jen magnety nejsou po celé ploše obrázku, jsou zespoda obrázku nalepené.

 

IMG_1190-_mesto

3. Vyšívání s krásnými obrázky

Když byly holky malé, měli jsme hezkou dřevěnou sadu vyšívání od Djeco. Už jim budou skoro čtyři, takže už dokážou vyšít i tuhle krásnou kartonovou sadu od značky Janod. Je tam šest obrázků, ke každé jsou dvě barevné bavlnky, předloha a drobnost, která se přišívá k základu (třeba miminko sovy k velké sově a podobně). Holky obrázky dokážou vyšít s dopomocí. Prodává ji Chytrá opička, ale bývá hned vyprodaná, protože je fakt hezká a relativně levná, tak koukněte na odkaz, třeba budete mít štěstí. Stojí 259 Kč, dřív než ve třech a půl letech bych ji nepořizoval.

 

IMG_8097-vysivani

 

P1200573_vysivani

4. Logická hra s prasátky

Plastová logická hra, kterou jsem měl vyhlídnutou už dlouho, ale neměl jsem impulz ji koupit. Tak teď přišel :o) Je to sada od Smart games pro jednoho hráče, podle zadání rozmístíte prasátka a pak kolem nich musíte rozmístit domečky s trávou, vždy je jen jedno správné řešení. Těžší varianta pracuje s vlkem – na desce máte prasátka a vlka a domečky rozmísťujete tak, že prasátka musejí být v domečkách a vlk venku. Kupovali jsme na Agátině světě, na můj vkus je drahá, ale i tak se mi líbí moc. Stojí 719 Kč.

 

Hodnocení: Maru si hraje s prasátky a vlkem a vyřeší tak jednu úlohu, pak už ji to nebaví. Adélka vydrží u několika úloh v řadě, jde jí to hezky. Nákupu nelituju. Ještě se chystáme na čtení knížky, která je v balení.

 

P1200590_prasatka

5. Barevné fixy, které vydrží

Chtěli jsme, aby holky měly sadu fixů, kde je opravdu hodně barev. Objednali jsme a rovnou i naskladnili k nám na e-shop sadu Power s 30 fixy od Stabilo. Jsou to syté barvy, poměrně tenké fixy se silným hrotem, který se jen tak nerozskřípe, je jich hodně, jsou kvalitní a přitom ne tolik drahé. Jsou navržené tak, že i když byste ztratili víčko, nevyschnou a vydrží v kondici 8 týdnů. Ideální pro děti, co často něco ztrácí. Koupíte je u nás na www.dvatatove.cz a stojí 279 Kč.

 

Hodnocení: Obrázek si udělejte sami, my jsme s nimi spokojení.

 

P1200595_fixy

6. Krásné loto, bingo a pexeso v jednom

Ve skladu Chytré opičky jsem objevil tuhle krabici se zvířátky, která vám vystačí na několik her. Můžete s ní hrát loto (tedy tahat obrázky z krabičky a přikládat je na potištěné desky), bingo (soutěžit, kdo bude mít první vyplněnou svou desku), nebo pexeso (protože všechny žetony zvířátek jsou v sadě po dvou). Kvalitní karton, hezké lesklé provedení. Cena 389 Kč.

 

Hodnocení: Krásné ilustrace, děti je snadno poznají, je to hezká hra, ke které se budete často vracet, od dvou a půl let bych ji bral.

 

P1200579_loto_pexeso

7. Hledání zvířátek

Při dni otevřených dveřích ve školce, kam se holky budou hlásit, jsem narazil i na sadu od Djeco, která se jmenuje Topologix. Hned ten den jsem ji objednal na Agátině světě, protože se mi fakt líbila. Jde o to, že si dítě vybere krásný obrázek se zvířátky, musí posoudit, kde jsou zvířátka (v domečku, na domečku, před stromem, na stromě, za kamenem...) a podle toho umístit žeton v dřevěné tabulce. Pak otočí obrázek se zadáním a zjistí, jestli to mají správně. Cena 495 Kč. PS: Kupujte rychle, protože Djeco přerušilo kvůli koronaviru výrobu...

 

Hodnocení: Nádherné ilustrace, občas je trošku sporné umístění těch zvířátek vs. vyhodnocení, ale to tolik nevadí, hra pomáhá dětem se orientovat v prostoru, naše obě holky u ní vydrží tak na vyřešení tří obrázků. Navíc umisťování žetonu do tabulky (řádek zvířátka, sloupeček umístění) je prostě na logiku náročné, taková vyšší dívčí, tak mám radost, když jim to jde a dělají věci, které jim nejdou levou zadní, ale musí zapojit mozek.

 

P1200583_topologix

 

Napsal: Michal

https://www.dvatatove.cz/stabilo-woody-3v1-pastelka--vodovka--voskovka-10-kusu/https://www.dvatatove.cz/trojboke-voskovky-pro-mensi-deti---12-kusu-zdrave-kresleni/https://www.dvatatove.cz/ergonomicke-fixy-stabilo-trio-scribbi-12-kusu/
https://www.dvatatove.cz/relaxacni-pena-do-koupele-z-kokosu-a-balvniku-na--f/
https://www.dvatatove.cz/kondicioner-a-rozcesavac-vlasku-na--f--150-ml/
https://www.dvatatove.cz/darkovy-startovaci-set-prirodni-kosmetiky-pro-deti-a-miminka-na--f--6-ks/