Kamenná prodejna znovu otevřena!

Stáhněte si LESNÍ BINGO. Hra z naší nové knížky Děti, jdeme ven

Na konci června jsme vydali knihu Děti, jdeme ven!, ve které najdete 100 a více tipů, jak si užít prázdniny venku. Například tím, že vyrazíte na LESNÍ BINGO.

Touhle hrou se malí badatelé trošku zapotí, je to ideální věc s sebou na túru nebo delší výlet.

Až si k snídani vychutnáte celá rodina míchaná vajíčka, tentokrát obal z papíru nevyhazujte do tříděného odpadu (nebo nadávejte stranou pro babičky, které mají slepice), ale vystřihněte, okopírujte nebo si stáhněte plánek našeho lesního binga (děti si jej mohou podepsat) a nalepte ho na horní plochu vajíčkového obalu.

Až budou mít ve svém bingoboxu všechno nasbírané, tím zábava nekončí. Zahrajte si společně paměťovou hru – zakryjte úvodní nálepku, uvnitř změňte pozice jednotlivých lesních úlovků a pak nechte ostatní hádat, co se změnilo.

Je jasné, že při každé procházce nenajdete stoprocentně vše, co je na obrázcích, tak improvizujte. My jsme vyrazili na jaře a na lesní plody bylo brzy, tak jsme je nahradili květy.

Mladším dětem tolerujte jakoukoliv větývku a šišku, starší už si mohou získat znalosti tím, že budou cíleně hledat konkrétní šišku z borovice, větvičku ze smrku atd.

 

Grafika ke stažení: 

tisk krabicka