Kamenná prodejna znovu otevřena!

Když jste zavření doma: Co dokáže zabavit naše holky?

Možná jste s dětmi doma delší dobu, než byste chtěli, a tak řešíte, čím je zabavit kromě televize, pohádek a her na tabletu. Dobrej postup, kterému fandíme! Ale občas je to prostě těžké. Připravili jsme seznam sedmi aktivit, u kterých naše holky vydrží déle než 5 minut. Třeba vás inspirují!

To, co bavilo nás, baví i je

Pro rodiče občas celkem otrava, pro děti je velké dobrodružství. Postavte bunkr! Na gauči, pod schody, my jako děti většinou zavírali deku do klavíru a natahovali zbylé konce na židle a přichytávali kolíčkama. Nebo vezměte velkou krabici, dejte do ní polštářek a hrajte si na pejsky a kočičky v boudě. Kdo má silnější nervy, může dětem nalít misku s vodou a položit ji na utěrku na zem. Já to psychicky nedávám, Maru to zbožňuje.

Máte naši knížku? Hrajte si s ní

Už když jsme naši knížku Dva tátové a zvědavá holka psali, chtěli jsme, aby byla víc než jen hezké verše před spaním. Máme i od vás zpětnou vazbu, jak s knížkou trávíte čas. Asi nejvíc se nabízí hledat a počítat kočičky, těch je na stránkách opravdu hodně. Další nápady jsou vyjmenované v detailu produktu u nás na stránkách.

Super ale je, pokud máte i pexeso. Kromě toho, že si ho můžete zahrát (a váš potomek váš může stejně jako vždycky přehlídkově vyklepnout), můžete kartičky stavět do řady i podle toho, jak se objevují v příběhu, a potom příběh vlastními slovy převyprávět. Nebo na každé stránce hledat ilustrace z pexes.

pexeso premium8

Společenské hry jsou i pro malé děti

Existuje sousta společenských her, které se dají hrát už s dětmi od 2,5 let. U nás aktuálně frčí ta s havranem Ovocný sad (kde buď všichni vyhrají, nebo všichni prohrají) a také se mi dost líbí Cestička se zvířátky, která je teď ale na Agátině světě nedostupná (zkuste link), podobná, trochu levnější a oblíbená je i hra Závody zvířátek, jejíž součástí jsou i puzzle. Navíc je jen na vás, kolik kol jí budete hrát, tedy vy určujete, jak dlouho bude trvat.

cesticka_se_zviratky

Vánoce bodujou po celý rok

Jako trochu se stydím, že vám doporučuju hru s vánoční tematikou, ale za mě je nečekaně super a holky jsou vždycky nadšené, když ji vytáhneme. Jde o zdobení dřevěných perníčků – prostě se dřevěná šablona perníčků zdobí různými umělými ozdobami z balení, které se vkládaj do dírek – na jemnou motoriku super. Tvořit můžete podle šablony nebo podle sebe – ideál pro rozvíjení fantazie a sebevědomí. Jmenuje se Perníčky, je od značky Djeco a za mě je to skvělá investice.

pernicky

Malujeme. Všude

Dost používáme i pastelky Woody 3v1, které máme prostě rádi a které i proto najdete u nás na e-shopu. Jsou to voskovky, jsou silné, dobře se drží i menším dětem, ale jde s nimi dělat současně dost věcí. Naposledy jsme s nimi malovali na okno – jde to dobře a hlavně to jde i dobře umýt :o) Nemusíte se bát, vyzkoušeno. Jinak se pak ale na papíře i dají rozmalovávat jako vodovky, nebo vrstvit a pak vyškrabovat špendlíkem podobně jako jsme to dělávali na základce s tuší. Vyzkoušejte je, investice je to vyšší, ale pokud váháte, vyberte si naše menší balení po 3 kusech a uvidíte. Podle mě jich brzo doobjednáte dalších 10.

malovani_na_sklo_woody

Barvy ještě jednou

Miluju, když se holky můžou naučit něco objevováním a líbí se mi, že už teď vědí, že když se smíchá červená a modrá, tak vznikne fialová a podobně. Prostě rozumějí míchání barev, přestože jsou dost malé, a vždycky je to extrémně baví.

 

Na míchání barev můžete rozhodně použít zmiňovanou menší sadu pastelek Woody 3v1, které máme na e-shopu za 139 Kč (a dopravou zdarma), je tam modrá, žlutá a červená. Namalujete skvrny na papír, rozmalujete je štětcem a vidíte, v jakou barvu se spojí.

 

Jinak já ještě v DMku kupuju takové malé barevné šumivé kapsle do koupele, které rozpustím v nádobách ve sprše a holky si je pak přelévají do kelímků při koupání, čímž se míchání barev také učí. Anebo nakupte menší zkumavky a vylouhujte krepový papír nebo použijte potravinová barviva.

Magnetické hračky

Dost u nás bodují magnetické hračky! Nejvíc asi panenka s magnetickým oblečením od značky Vilac, holky si ji obléknou a pak si s ní hrajou jako s panenkou. Super jsou i sady Magneti’book, máme princezny, u kterých se dají skládat těla různě a hrát příběhy. Ta je teď nedostupná, našel jsem podobnou.

magneticka_panenka

Napsal: Michal

https://www.dvatatove.cz/stabilo-woody-3v1-pastelka--vodovka--voskovka-10-kusu/https://www.dvatatove.cz/trojboke-voskovky-pro-mensi-deti---12-kusu-zdrave-kresleni/https://www.dvatatove.cz/ergonomicke-fixy-stabilo-trio-scribbi-12-kusu/