Kamenná prodejna znovu otevřena!

Kdo hledá/nabízí pomoc při epidemii koronaviru

Když jsme na Instagramu upozornili a nemorální a pokleslé chovanání některých obchodníků, co nabízejí např. pochybné desinfekce 100 ml za částku převyšující 500 korun, řada z vás nás zasypla dotazy. Bohužel není v našich kapacitách koordinovat pomoc mezi desítkami lidí, strávili jsme tím už jeden celý den a podařilo se nám spojit příběhy lidí, co nabízeli a těch, co nutně potřebovali. Tak proto vznikl tento článek. 

 

Na webu Vodahory.cz

mají za 149 korun 200 ml antibakteriální mýdlo. Nutno ale dotázat prodejce, jestli obsahuje alkohol, protože jen přípravky s obsahem alkoholu fungují proti koronaviru. Odkaz zde: https://www.vodahory.cz/vybaveni/turisticke-vybaveni/hygienicke-potreby/lifeventure-all-purpose-soap--detail

 

Desinfekční gely - Příbor a okolí

V kamenném krámku KPZ - Krámek plný zdraví mají za 99 Korun 100 ml balení Bacilexu hygiene+, čistícího gelu na ruce s vysokýmobsahem alkoholu, kdo není místní, může napsat na instagram prodejkyně, její účet najdete jako @zivot_ve_trech

 

Petra vymění desinfekci za roušky

Jsem v tíživé situaci, chirurgických roušek mám dostatek, ale chybí mi desinfekce na ruce pro mě a mou dceru s cystickou fibrózou, prosím ozvěte se na petulkaslavikova@seznam.cz

 

 

 

Monika nabízí pár roušek

Uživatelka @monca.smetalova z Instargramu nám napsala, že pracovala jako nehtařka a má tak doma ještě nějaké roušky. Ráda je pošle někomu nemocnému, opravdu potřebného, kdo je potřebuje. Prosím, pokud jste zdraví, nepište ji.

 

Veronika nabízí pomoc - Praha a Střední Čechy

A mám tady taky jednu nabídky na dobrovolnickou pomoc. Uživatelka @veronikareinischova dělala v divadle, které je zavřené, nabízí se tedy jako dobrovolník pro potřebné v Praze nebo středočeském kraji, například může nakupovat starší lidem, které nikoho nemají. Znáte někoho, kdo takovou pomoc potřebuje? Napište Veronice na její Instagram.

 

Libor má velkosklad potravin a je ochoten rozvážet až 120 km od Kutné Hory, víc infromací na jeho Facebooku. Slibuje přitom velkoobchodní ceny.

 

Kdo hledá pomoc

Ústav pro péči o matku a dítě v Podolí je pod tlakem, nucený nakupovat 50x dražší roušky než obvykle, jak uvedli na svém Facebooku. Kdo jste z okolí a máme doma ještě hygienicky zabalená balení roušek, jistě by se jim hodila pomoc.

Organizace Život 90, která pomáhá seniorům, hledá dobrovolníky. Hlaste se zde

 

@lenka_svandova z Instagramu má tězce nemocnou maminku a potřebovala by roušky a chirurgické rukavice, můžete ji někdo pomoci?

 

Nabízíte roušky, respirátory a fungující desinfekce proti virům? Hledáte dobrovolníky a nebo naopak nabízíte pomoc? Napište nám na dvatatove@gmail.com, váši zprávu tady zveřejníme.